(30) 347 3944

Magento webáruház

A Magento egy nyílt forráskódú, webáruházak fejlesztésére kifejlesztett keretrendszer, amelyet kisebb vagy nagyobb mértékben módosított formájában jelenleg is több ezer fejlesztő használ, illetve gondoz világszerte. Magyarországon egyelőre még csak nagyon kevesen ismerik és használják, holott világviszonylatban a legelterjedtebb nyílt forráskódú motor, amelyet internetes áruházak gyors és egyszerű megalkotásához álmodtak meg.

A Magento jelenleg is több tízezer, nagy terheléssel rendelkező, rendkívül komplex és összetett webáruházat szolgál ki világszerte Amerikától kezdve, Európán át Ázsiáig bezárólag. Nagy előnye, hogy folyamatosan érkeznek hozzá az újabb frissítések, javítások és természetesen bővítmények is, amit annak köszönhet a rendszer, hogy nyílt forráskódú, vagyis nem csak ingyen elérhető és szabadon felhasználható, hanem bárki által testre szabható, kiegészíthető és továbbfejleszthető, hogy biztonságosabb, átláthatóbb, megbízhatóbb vagy éppen gyorsabb legyen a működése. A kérdéses webáruház készítésére megálmodott motor mögött egyébiránt a világ egyik legnagyobb digitális szolgáltatója, az eBay áll, ez pedig már önmagában garanciát jelent arra, hogy nem csak gazdaságos és biztonságos, hanem minőségi rendszert is kapunk, hiszen az említett, nem mellesleg mindenki által ismert aukciós portál is ezt a szisztémát alkalmazza.

A legtöbb nyílt forráskódú, vagy alternatívaként alkalmazott internetes áruház-motornál az egyedi fejlesztések során általában alaposan bele kell nyúlni a főbb rendszerfájlokba, amivel a legnagyobb probléma, hogy ezzel megakadályozzuk a későbbi frissítések lehetőségét. A Magento esetében azonban ettől nem kell tartanunk, hiszen a fő rendszerállományokhoz még több bővítmény telepítésével sem kell hozzányúlnunk, hiszen azok modulonként, kvázi kiegészítőként telepíthetők. Ennek köszönhetően bármennyi egyedi megoldást is alkalmazhatunk, az a rendszer frissíthetőségét, ezáltal biztosabb működését és biztonságát nem gátolja.

A Magento legfőbb előnyei:

  • A nyílt forráskódú megvalósításnak köszönhetően fejlesztők ezrei használják és frissítik folyamatosan, a háttérben pedig az eBay áll, akik garanciát jelentenek a minőségre.
  • A külön sablonrendszernek köszönhetően rendkívül könnyen és egyszerűen lehet sablonokat, illetve kinézeteket testre szabni, ezen felül pedig a későbbiekben újakra cserélni, amihez még programozói tudásra sem lesz szükségünk.
  • Mivel modális felépítéssel rendelkezik, ezért a rendszer nagyon könnyen és egyszerűen fejleszthető, nincs szükség arra sem, hogy felülírjuk vagy hozzányúljunk a főbb rendszerfájlokhoz, így a frissíthetőség a későbbiekben is megmarad.
  • Egyedi megoldásokat is lehet alkalmazni, ezáltal a Magento webáruházi rendszere összeköthető például külső számlázó programokkal, vagy olyan más rendszerekkel, amelyek a rendelésekhez, illetve közvetlenül az áruházhoz kapcsolódnak.

Cégünk a Magento webáruházak kapcsán vállalja:

  • Egyedi modulok írását;
  • Magento webáruházak frissítését;
  • Teljes webáruházak építését
  • Magento karbantartását és optimalizálását.

Magento rendszerrel készült referenciamunkáink megtekintéséhez kattintson ide.